Thursday, 12 September 2013

MAAFLAH.HANYA LUAHAN .

assalamualaikum semua . salam maghrib buat semua . myra baru balik kelas . maaflah kekadang entry myra banyak sangat panggilan , kadang-2 myra , kadang-2 aku . kadang-2 . hrmmm ntah laaa . panggilan nie semua mengikut mood di entry . HIDUP BELAJAR BERDIKARI SEORANG DIRI . wahhh. sekarang myra da kena blaja nie semua . SEORANG DIRI . ye memng seorang diri . tadi myra daa anta assignment dan myra memang tak bawak dompet ke class tadi sebab assignment banyak gile , berat-2.mmemang daa nak lumpuh bahu rasenye galas-2 nie . class tadi start pukul 9 tapi miss nak semua assignmentnya hantar kat meja sebelum pukul 5ptg . wahh.macam lame kan mase yang diberi . n sebenarnye tidak ! class y kedua pukul 2:30ptg . tp disbbkan myra kene siapkan assgnmt class miss , so myra n kawan-2 siapkan sehabis baik sampai penat dan tak jumpa langsung kawan yang lain . sebabnye memang buzy gile . dalam poket myra ade 20ringgit dan yang tu jee ade dan semalam baru myra keluarkan duit kat bank . memang azab gile . sampaikan myra sedekah kat seorang pak cik tu 20sen je . semalam dye datang mintak duit . 20sen ! myra betul-2 tak mampu sekarang . duit lam bank pom daa abis capai sebab nak kena bayar tu dan ini . kos myra yang memang sentiase kene pakai duit . ooopppsss lupe , myra amik kos FASHION DESIGN . myra memg daa lame berangan nak jadi fashion designer . ALHAMDULILLAH , ape yang myra nak n doakan tercapai . oke , berbalik kisah tadi . segala assignment yang miss tu , myra kena print binding n last-2 duit myra tinggal 20sen . bayangkan . macamna myra nak hidup . tape , myra akan korek kat bank lagi . tu pom 10ringgit jee yang termampu nak keluarkan . nasib baik mase myra masuk PLKN dan duit tu myra tak guna untuk simpan diwaktu kecemasn , minggu depan daa nak assesmnt . dan minggu depan satu  lagi final exam . myra tak kisah kalu tak dapat dekan , tapi biarlah kalu dapat pointer yang mara inginkan . duit mara tak dapat lagi . tu yang sesak nafas sikit tu . disebabkan 20sen jee tinggal tapi myra sempat beli air kotak soya ngn apollo jee n myra tak sentuh nasi lagi . sedih sangat . tapi myra kene kuat lawan nie semua . paztu myra pom mintak hutang ngan membe myra y dye pinjam 2ringgit ngn myra . bukan myra berkire ke ape , myra memng terdesak gile nak pakai duit . daa la tadi myra tak bawak henfon sebab ade masalah peribadi . rase serabut n tanak bawak henfon. . maaf cakap laa kan . kawan kalu dye nak pinjam duit kite , laju jee kan , kalu nak bayar balik memng tunggu kite mintak dulu baru bayar . bukan nak berkire , myra memang jarang mintak duit ngan mak kat kampung , kalu mak col je n tanye ade duit tak , myra gitaw ade lagi sikit n myra tak pernah mintak nilai-2 tertentu . dan myra ingat lagi mase tu duit myra tggal rm9 je n membe bole pulaknak pinjam rm5 dan kate "aku bayar esok neh" sampai sekarang tak bayar . bayangkan mase tu duit myra tinggal rm4 dan myra kene bayar tambang pergi terminal untuk balik kampung rm2 daa tinggal rm2 kan . balik kampung dengan laparnya berbekalkan rm2 . ade orang nak amik kisah sal kite , tade langsung . dan malam nie myra kene siapkan assignment madaim pulak utk hantar esok . kene print lagi. 


MAAFLAH . HANYA LUAHAN

2 comments:

hana hadi said...

time belajar banyak pakai duit.. untuk ftastat dan xsignment..

harap bersabar.. cayok2 :)

Eya Asmyra said...

hana : betul tu , skali buat bukn sikit .